Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je gaat kijken naar de kosten van zonnepanelen, dan zakt de moed je al snel in de schoenen. De prijzen om de panelen aan te schaffen en deze op jouw dak te laten installeren gaan jou al gauw enkele duizenden euro’s kosten. Dit geld is er vaak niet, omdat er meer verbouwd moet worden en je ook geld over moet houden om te kunnen leven. Je kunt er dan voor kiezen om de zonnepanelen niet te kopen, maar te huren of te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, waardoor je nooit veel eigen vermogen in een keer kwijt bent. Onderstaande informatie laat jou zien hoe beide in zijn werk gaan.

Altijd een vast bedrag per maand

Het financieren van zonnepanelen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Het is niet meer nodig om een groot eigen vermogen in te leggen, maar aan de hand van een contract kun je toch genieten van de voordelen die deze panelen met zich meebrengen. Om te beginnen het huren van zonnepanelen. Wanneer je bij een leverancier de zonnepanelen huurt, doen zij de investering. Jij betaalt dan een maandelijks huurbedrag, welke voor de rest van het contract vaststaat. Je hoeft bij een hogere of lagere energieprijs dus niet meer of minder te gaan betalen, maar weet waar je voor 10 à 15 jaar aan vast zit. De besparing die je maakt op basis van jouw energierekening mag je gewoon zelf houden. Hierdoor wordt het huren direct een stuk aantrekkelijker.

In slechts enkele stappen geregeld

Het huren van zonnepanelen gaat altijd aan de hand van een aantal stappen:

  • De check van jouw dak
  • Een offerte aanvragen
  • Een overeenkomst aangaan
  • De zonnepanelen installeren
  • Direct profiteren

Wanneer je zonnepanelen op jouw dak wilt plaatsen is het goed om te weten of jouw dak geschikt is. Daarom wordt er eerst gekeken naar de grootte, de hellingshoek en de ligging ten opzichte van de zon. Dit gebeurt aan de hand van een satelliet, waardoor je niet zelf het dak op hoeft te gaan.

Met een offerte kom je verder

Daarna kun je beginnen met het aanvragen van een offerte. Dit kun je bij verschillende leveranciers doen. Op deze manier weet je namelijk waar je het goedkoopste uit bent. Hiervoor hoef je alleen maar jouw gegevens in te vullen, waarna de offertes direct in jouw mail verschijnen. Je kunt de prijzen dan met elkaar vergelijken en een vrijblijvend gesprek aanvragen met de leverancier naar keuze. In de offerte vind je echter meer dan alleen de prijzen. Ook staan hier namelijk voorwaarden en een berekening van de besparing die je mogelijk gaat doen in. Zo heb je alle onderdelen overzichtelijk bij elkaar staan en kun je eenvoudiger aan de slag gaan met de volgende stap.

De overeenkomst wordt getekend

Als je akkoord gaat met een offerte, dan kan er namelijk een huurovereenkomst worden opgemaakt. Met deze overeenkomst ga je niet alleen akkoord met alle voorwaarden, maar geef je ook direct toestemming om de zonnepanelen te laten installeren. De betalingen per maand gaan ook pas in wanneer de installatie is aangelegd. Dit gebeurt door experts. Deze experts weten precies hoe jouw zonnepanelen op de juiste manier geplaatst kunnen worden zodat je er het meeste profijt van hebt. Je wilt immers het hoogste rendement behalen en dit kan alleen als de panelen naar behoren zijn geïnstalleerd. Ook hier wordt weer een check uitgevoerd, zodat iedereen er zeker van is dat het naar behoren werkt en je niet met lege handen achterblijft.

Reparaties op kosten van de leverancier

Zodra alles werkt en je de zonnepanelen aan het huren bent, dan kan er geprofiteerd worden van alle voordelen. Je wekt vanaf dat moment jouw eigen stroom op, waardoor je minder gaat betalen voor jouw energierekening. De besparing die je maakt, is altijd hoger dan het maandelijkse bedrag dat je aan de leverancier betaalt. Hierdoor blijft er altijd genoeg geld over om iets leuks te gaan doen of opzij te leggen als spaargeld. Daarbij hoef je je ook geen zorgen te maken dat je dit bedrag in de toekomst nodig gaat hebben voor reparaties. Wanneer er iets kapotgaat, wordt dit namelijk direct voor jou gemaakt. Je hoeft hierdoor jouw zuurverdiende centen niet meer uit te geven aan de zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder investering op jouw dak

Wil je wel eigenaar worden van zonnepanelen zonder dat je hiervoor een grote investering hoeft te doen of de panelen hoeft te huren? Ook dan zijn er oplossingen te vinden. Zo kun je bij verschillende leveranciers, waaronder NovaVolt, zonnepanelen zonder investering aanschaffen. Hierbij worden de zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd, waarbij er geen kosten komen kijken. De zonnepanelen betaal je dan af aan de hand van de besparing die jij maandelijks doet op jouw energierekening. Afhankelijk van het soort zonnepaneel kun je in slechts tien jaar klaar zijn met de afbetaling, waarna het geld dat je bespaart in eigen zak gestoken kan worden. Je bent vanaf dat moment ook volledig eigenaar van de zonnepanelen, waardoor jouw huis ook direct in waarde gaat stijgen.

Vind de leverancier die bij jou past

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag dan direct offertes aan bij leveranciers bij jou in de buurt en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn op het gebied van huren of zonder investering zonnepanelen aanschaffen. Aan de hand van de prijsopgaven kun je dan direct op zoek gaan naar de beste oplossing voor jouw situatie, waardoor er altijd een leverancier bijzit die aan jouw budget kan voldoen. Hierdoor kun je toch zorgeloos genieten van jouw zelfopgewekte stroom, terwijl je geen hoog eigen vermogen hoeft te hebben voor jouw zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?