Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het aanschaffen van zonnepanelen kan op veel verschillende manieren gebeuren. Niet alleen kun je ze kopen via een leverancier, ook zou je ze kunnen huren of leasen. Het huren zorgt ervoor dat je altijd zonder investering gebruik kunt maken van de zonnepanelen om jouw eigen stroom op te wekken. Echter kan dit ook een andere terugverdientijd opleveren. Om te weten wat de terugverdientijd van zonnepanelen zonder investering is, kun je onderstaande informatie doornemen. Zo ben je van alles op de hoogte en kun je voor jezelf bepalen wat de beste oplossing is.

De terugverdientijd kan afwijken met de aanschaf

Wanneer mensen naar zonnepanelen op zoek zijn, is niet alleen de prijs voor de volledige installatie van belang, maar ook de terugverdientijd. Zeker als je zonder investering zonnepanelen aanschaft, is deze tijd sterk van belang. Je wilt immers weten hoe lang je erover doet om de panelen af te betalen en in hoeverre je jouw maandelijkse besparing op jouw energiekosten kwijt bent aan de leverancier van de zonnepanelen. De terugverdientijd zonder investering in zonnepanelen wijkt immers af van de kosten die je normaal gaat besparen op jouw zonnepanelen.

Meerdere constructies mogelijk voor jouw zonnepanelen

Dit heeft te maken met de constructie waar leveranciers mee werken. In feite hoef je van tevoren geen budget te hebben, omdat de zonnepanelen als het ware huurt. Dit houdt ook in dat je het geld dat jij jezelf bespaart op jouw energierekening terug moet betalen aan de leverancier van de zonnepanelen, zodat je deze langzaam af kunt betalen. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand, waardoor je een terugverdientijd vastgesteld krijgt. In de meeste gevallen is dit tien jaar. Dit is ongeveer dezelfde tijd als wanneer je de zonnepanelen wel direct zelf aanschaft en door middel van de besparing op jouw energierekening de zonnepanelen terugbetaald krijgt.

Profiteer van de verschillende voordelen

De terugverdientijd zonder investering in zonnepanelen brengt, naast een besparing in de kosten, nog andere voordelen met zich mee. Zo heb je altijd een vast laag bedrag per maand wat je betaalt aan de huur van de panelen, maar ook:

  • In slechts tien jaar terugbetaald zonder extra kosten.
  • Het rendement van jouw zonnepanelen kun je houden.
  • Een flinke besparing op jouw energierekening.
  • Na tien jaar alleen nog maar genieten van jouw zonnepanelen.

Wanneer de terugbetaling is voldaan zijn de zonnepanelen in jouw bezit. Vanaf dat moment is het alleen nog maar profiteren van de voordelen van de zonnepanelen.

Jouw energierekening gaat direct naar beneden

Ook dan is de terugverdientijd zonder investering in zonnepanelen rendabel. Bij een gunstige ligging van de panelen wek je namelijk meer stroom op, waardoor je ook meer uit jouw panelen kan halen. Hierdoor gaat jouw energierekening direct aanzienlijk naar beneden. Je bespaart meer op jouw energierekening dan je terug hoeft te betalen aan de leverancier, waardoor de terugverdientijd vele malen korter kan worden. Het geld dat jij extra bespaart, kun je namelijk weer gebruiken voor andere doeleinden en hoeft niet als extra betaling naar de leverancier van de panelen toe. Je hebt hierdoor altijd een extra zakcentje tot jouw beschikking.

Veel extra’s bij het huren van zonnepanelen

Houd er daarbij wel rekening mee dat de aanschaf van zonnepanelen goedkoper is dan wanneer je de zonnepanelen zonder investering laat plaatsen. Dit heeft ermee te maken dat er een vast bedrag per maand wordt gerekend, wat uiteindelijk net iets hoger uitkomt dan de panelen die je aanschaft bij een leverancier. Echter krijg je hier wel tien onderhoudsvrije jaren, een all-risk verzekering en andere extra’s bij, die je normaal voor jouw eigen rekening moet nemen. Het onderhoud hoef je dus niet meer uit te voeren in de terugverdientijd zonder investering van zonnepanelen. Onderstaande tabel geeft jou daarom inzicht in de kosten die je moet maken wanneer je de zonnepanelen zelf aanschaft, waarna je een schatting kunt maken van de maandelijkse bedragen.

Een handig overzicht van de kosten

Aantal personen per huishouden Gemiddelde elektriciteitsverbruik in kWh Aantal panelen benodigd Prijs van zonnepanelen in euro’s
1 2300 11 of 12 5100
2 3400 16 7600
3 4100 20 9100
4 4600 22 10.200
5 5300 25 11.700
6 5400 26 12.000

Zoals je ziet, ben je per huishouden een ander bedrag kwijt. Daarbij betaal je een bepaalde huurprijs, welke kan verschillen per aantal panelen die jij aanschaft. Vraag daarom altijd goed naar de mogelijkheden.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw huishouden

Hoe je dit het beste kunt weten? Door het aanvragen van een offerte natuurlijk. Vraag de verschillende offertes daarom direct aan, zodat je weet welke leveranciers er aan jouw wensen en eisen kunnen voldoen en waar je het goedkoopste uit bent. Zo kun je voor jezelf bekijken hoeveel geld jij gaat besparen, zodat je hier jouw budget op aan kunt gaan passen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om altijd het goedkoopste uit te zijn. Er is dus altijd een win-win situatie wanneer je via hier jouw offertes aanvraagt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?