Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De keuze voor zonnepanelen gaat altijd gepaard met een hoop twijfel. Het is een fors bedrag wat je moet betalen voor de panelen en dan is het vaak nog maar de vraag of er voldoende zonuren zijn om het maximale uit de panelen te halen. Vaak heb je dit eigen vermogen ook niet, waardoor het niet altijd eenvoudig is om jouw dak vol te leggen. Goed nieuws: het is niet meer nodig om duizenden euro’s paraat te hebben. Er bestaat namelijk ook ‘zonnepanelen zonder investeren’, waarbij je jouw zonnepanelen in de loop van de jaren terugbetaalt. Je kunt hiervoor op verschillende fora kijken, waar gebruikers hun mening geven.

Bekijk een forum voor meer informatie

Als je nog twijfelt over zonnepanelen zonder investeren dan kan een forum je hierbij helpen. Dagelijks zijn er verschillende mensen die hun vragen en meningen hierop plaatsen, waarmee anderen geholpen zijn. Zo kun je niet alleen bekijken of dit systeem het beste voor jou werkt, maar ook waar je het beste uit bent. Er zijn immers veel verschillende leveranciers beschikbaar, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook kun je nog twijfelen over de plaats waar de zonnepanelen het meeste voor je op kunnen leveren. Je hebt namelijk niet alleen het dak tot je beschikking, maar ook eventueel een schuur, veranda of carport. Afhankelijk van de plaats kan het voor jou namelijk ook meer opleveren.

Voor- en nadelen aan zonnepanelen zonder investeren

De gemiddelde zonnepaneleninstallatie kost al gauw tussen de 4000 en 6000 euro. Zonnepanelen zonder investeren kunnen hierbij dus een goede uitkomst bieden. Je wilt het meeste uit jouw zonnepanelen kunnen halen, zonder dat je hier veel geld aan kwijt moet zijn. Wanneer je naar zonnepanelen zonder investeren op een forum zoekt, kunnen mensen jou gelijk helpen. Veel mensen hebben het namelijk zelf al ervaren, waardoor de voor- en nadelen ook gelijk duidelijk worden. Je hebt immers niet altijd alleen voordelen. De nadelen van dit systeem zijn namelijk:

  • De besparingen die je maakt, gaan naar de leverancier
  • Je hebt minder keuze aan soorten zonnepanelen
  • De leveranciers zijn soms onbekend
  • Je bent pas volledige eigenaar na de afbetaling

De afbetaling afhankelijk van de besparing

Ondanks deze nadelen zijn er ook genoeg voordelen te vinden over zonnepanelen zonder investeren op een forum. Zo is het grootste voordeel dat je geen groot startbedrag nodig hebt. Jouw eigen vermogen speelt immers geen rol bij de aanschaf. De leverancier betaalt de kosten voor de panelen, de montage en de omvormer. Je betaalt deze kosten terug aan de hand van de besparing die je maandelijks doet op jouw energierekening. Hoe meer jouw zonnepanelen opwekken, hoe meer je bespaart. Hierdoor kun je ook sneller jouw panelen afbetaald hebben. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je dit geld niet meer in handen hebt. Pas na de afbetaling kun je genieten van de besparingen.

De beste zonnepanelen tot jouw beschikking

Een ander voordeel dat genoemd wordt over zonnepanelen zonder investeren op een forum is dat je vaak hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen hebt. De zonnepanelen die geleverd worden zijn vaak A-merken, zoals LG of AEG, waardoor het maximale eruit gehaald kan worden. Door een hoog rendement komt er ook een hoog bedrag per maand binnen. Als het bedrag hoog is, heb je de zonnepanelen in slechts enkele jaren afbetaald. Dit houdt in dat er enkele duizenden euro’s neergelegd zijn door middel van de investering, maar dat je wel volledig eigenaar bent. Alle jaren daarna bespaar je op jouw energiekosten zonder dat dit geld direct weer verdwijnt.

De voor- en nadelen op een rijtje

Onderstaande tabel laat in een kort overzicht nogmaals de verschillende voor- en nadelen zien die mensen over zonnepanelen zonder investeren op een forum vermelden.

Voordelen Nadelen
Geen investering vooraf nodig Niet volledig eigenaar
Onderhoud inbegrepen Afhankelijk van de leverancier
Installateur vanuit de leverancier Maandelijkse besparing direct naar de leverancier
Verzekeringen inbegrepen Pas na tien jaar profiteren van de besparingen
Reparaties vaak inbegrepen
De prestaties gemonitord

Altijd afhankelijk van jouw eigen situatie

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, worden er meer voordelen dan nadelen genoemd over zonnepanelen zonder investeren op een forum. Het is echter ook afhankelijk van jouw eigen situatie of je hier het beste mee uit bent. Wanneer je namelijk een groot eigen vermogen hebt, is het vaak verstandiger om de investering te maken. Je hebt dan namelijk de maandelijkse besparing gelijk in handen waarmee je de zonnepanelen terugbetaald krijgt. Ook kun je dan sneller btw terugvragen aan de Belastingdienst, waardoor je nog meer geld kunt besparen. Zonder investering zonnepanelen aanschaffen kan er daarentegen wel voor zorgen dat er meer geld overblijft voor jouw huishouden en eventuele andere verbouwingen die gedaan moeten worden.

Vergelijk de mogelijkheden nu zelf

Wil je weten of zonnepanelen zonder investeren een goede oplossing is voor jouw huishouden? Vraag dan direct offertes aan van leveranciers bij jou in de buurt en ontdek hoeveel jij gaat betalen aan de panelen. Zo kun je de prijsopgaven naast elkaar leggen, zodat je niet alleen de kosten op een rijtje hebt, maar ook de voorwaarden per leverancier met elkaar kunt vergelijken. Je hebt hierdoor altijd de beste oplossing voor de verduurzaming van jouw huis te pakken en kunt van alle voordelen genieten die er over zonnepanelen zonder investeren op een forum staat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?