Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

 

Zonnepanelen kunnen een hoop geld kosten. Zeker wanneer je deze van jouw eigen vermogen aanschaft, ben je een paar duizend euro kwijt voor de panelen inclusief de installatie en de omvormer. Hierbij ben je wel direct eigenaar van de panelen en kun je subsidies aanvragen. Wanneer je via NovaVolt jouw zonnepanelen zonder investering aanschaft, dan zijn er veel voordelen te behalen. Niet alleen kun je, wanneer dit beschikbaar is, de subsidie van de overheid krijgen, maar ook de subsidie van NovaVolt zelf van 650 euro.

Het betaalsysteem van NovaVolt

NovaVolt heeft een apart betaalsysteem ontwikkeld om jou toch van alle gemakken te voorzien. Zelfs zonder een groot eigen vermogen kun je eenvoudig eigenaar worden van zonnepanelen. Deze kun je bij de leverancier namelijk zonder investering aanschaffen. Het grote voordeel hiervan is dat je direct kunt beginnen met het opwekken van jouw eigen energie, zonder dat dit jou die paar duizend euro gaat kosten. Het geld wat jij bespaart op jouw energierekening betaal je aan de leverancier, zodat de zonnepanelen afbetaald worden. Hierdoor ben je in slechts 10 jaar volledig eigenaar van de zonnepanelen en kun je de resterende levensduur gebruiken om nog meer te besparen.

Stimulering dankzij subsidies

De overheid stimuleert huishoudens om over te stappen op duurzame energie door subsidies uit te reiken. Echter zijn er slechts enkele huishoudens die hier gebruik van kunnen maken, doordat de pot snel leeg is. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat je ernaast grijpt wanneer je de zonnepanelen via NovaVolt aanschaft. Hierdoor kan het jou alsnog veel geld gaan kosten, wat door middel van een subsidie flink naar beneden had kunnen gaan. De leverancier komt jou daarom tegemoet met een subsidie van 650 euro. Wanneer je de zonnepanelen via de leverancier aanschaft, krijg je dit bedrag direct op jouw rekening gestort.

Meerdere regelingen waar je gebruik van kunt maken

Het bedrag van de subsidie wordt door zonnepanelen- en omvormer leveranciers betaald. Zo heb je niet alleen een uniek betaalconcept te pakken, maar ook een extra bedrag als tegemoetkoming in de kosten. Zo kun je zelfs wanneer je niet in aanmerking komt voor de subsidie van de overheid de tegemoetkoming krijgen. Daarnaast kun je genieten van veel verschillende fiscale regelingen, doordat je op papier de eigenaar bent van de zonnepanelen. Deze regelingen bestaan uit veel verschillende mogelijkheden:

  • De BTW-teruggave
  • Terugleversubsidie
  • Energiebespaarlening
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • SDE+ subsidie voor grotere projecten

Trek de BTW af van jouw inkomen

Wanneer je zonnepanelen aangeschaft hebt, kun je de BTW over de aanschaf terugkrijgen. Zo heb je alsnog een indirecte subsidieregeling. De zonnepanelen kosten vrij veel geld, waarbij ook gekeken wordt naar de montage en de omvormer. Doordat je dit geld in termijnen terugbetaalt, kan het bedrag alsnog boven 1500 euro uitkomen. Dit zorgt er naast de subsidie van NovaVolt van 650 euro voor dat je nog een extra bedrag terugziet van de aanschaf. Dit kan de kosten voor de plaatsing nog interessanter maken en kun je meenemen in de overweging om jouw panelen aan te schaffen.

Lever energie terug aan het net

Naast de BTW-teruggave, die je normaal gesproken alleen als ondernemer ontvangt, kun je ook een terugleversubsidie verkrijgen. In feite ben je ondernemer doordat je jouw eigen stroom opwekt en het eventuele overschot teruglevert aan het net. Ook hier kun je weer een klein bedrag aan bijverdienen, waardoor het aantrekkelijk is om dit te overwegen. Zo heb je altijd een beetje extra, wat verrekend wordt op de factuur van de energieleverancier. Hiervoor moet je jezelf wel als ondernemer aanmelden bij de Belastingdienst. Er is een speciaal document te vinden waardoor je dit eenvoudig kunt regelen.

Een extra lening voor het isoleren van jouw huis

Een andere mogelijkheid is de energiebespaarlening. Wanneer je beschikt over een eigen woning kun je tegen een lage rente een lening afsluiten voor het aanschaffen van zonnepanelen (WIJ RADEN NOOIT AAN OM EEN LENING AAN TE GAAN MET RENTE). Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je dat geld apart moet zetten, omdat je maandelijks aan het terugbetalen bent aan NovaVolt. Het kan daarom een valkuil zijn om deze lening aan te schaffen. Echter helpt het jou wel om jouw gehele installatie op de juiste manier in te laten stellen of isolatie aan te brengen in huis, zodat je het meeste profijt kunt hebben van de zonnepanelen en de energie niet verloren gaat. Je kunt deze lening dus ook voor andere doeleinden gebruiken dan de aanschaf van de zonnepanelen, zolang je aan kunt tonen dat je het gebruikt om jouw huis te verduurzamen.

Mogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen

Als zakelijke gebruiker van zonnepanelen zijn er daarnaast nog drie mogelijkheden met betrekking op subsidie. Een daarvan is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De KIA zorgt ervoor dat je tot een maximum van 28 procent van de investering af kunt trekken van de winst. Ook de energie-investeringsaftrek (EIA) kan een goede oplossing zijn. De fiscale aftrek kan oplopen tot 45 procent. Hiervoor moet de minimale capaciteit 23 kW zijn, wat neerkomt op 85 zonnepanelen. Als kleine ondernemer is dit dus niet rendabel. Je kunt hierdoor als particulier, welke aangemeld is als ondernemer via de Belastingdienst, beter gebruikmaken van de KIA.

Een goede basis voor jouw duurzame energie

Wanneer je gebruik maakt van de verschillende subsidies en de subsidie van NovaVolt van 650 euro aanvraagt, heb je altijd een goede basis voor jouw investering. Hierdoor vallen de kosten die je uiteindelijk terug moet gaan betalen aan de leverancier reuze mee en heb je nog meer profijt van jouw zonnepanelen. Niet alleen ben je eigenaar van de panelen en heb je er geen kosten aan doordat dit automatisch geregeld wordt op basis van jouw maandelijkse besparing, maar ook krijg je een aantal flinke bedragen terug op jouw rekening, waardoor je nog meer verdient aan de panelen.

Profiteer van de subsidie

Ben je enthousiast geworden en wil je ook in aanmerking komen voor de subsidie van NovaVolt van 650 euro? Vraag dan direct een offerte aan bij de leverancier en zorg dat je het traject in kunt gaan. Zo heb je de panelen niet alleen snel in huis, maar kun je ook direct beginnen met het verdienen aan jouw zonnepanelen. Daarbij word je ook tijdens het volledige traject bijgestaan, waardoor de onderhoud en de reparatie ook niet voor jouw rekening komen. Je hebt hierdoor dus altijd veel voordelen, wat alleen maar win-win situaties op kan leveren. Zorg er daarom voor dat je vandaag nog begint met het aanvragen van de offerte en kom in contact met de leverancier.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?