Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het aanschaffen van zonnepanelen is niet het enige wat jou te doen staat. Je moet namelijk met veel verschillende zaken rekening houden wil je de panelen op de juiste manier laten werken en ook daadwerkelijk de zelf opgewekte stroom kunnen gebruiken. Een van de onderdelen die je hiervoor nodig hebt, is een omvormer. Hier zijn veel verschillende merken van te verkrijgen. Een van de merken is de omvormer van SolarEdge.

Verlenging bij de garantie mogelijk

Wanneer je gaat kijken naar een omvormer van SolarEdge, dan kom je er al snel achter dat hier veel veranderingen in aangebracht zijn ten opzichte van de traditionele omvormers. Zo heb je bijvoorbeeld de 1-fase omvormer, waarin een speciale technologie is verwerkt om een garantie van 12 jaar te kunnen bieden, die bij het juiste gebruik verlengbaar is tot wel 25 jaar. In tegenstelling tot de oudere modellen kun je met deze omvormer werken zolang jouw zonnepanelen meegaan, terwijl je normaal om de zoveel jaar een nieuwe omvormer moet aanschaffen. Dit scheelt jou aanzienlijk in de kosten voor het onderhoud, waardoor je nog meer winst kunt behalen uit jouw panelen.

Meerdere voordelen bij de omvormer van SolarEdge

Het is daarom verstandig om meer te weten te komen over de omvormer van SolarEdge. De verschillende omvormers hebben bijvoorbeeld een SolarEdge power optimizer die de maximum power point tracking (MPPT) bezitten en kunnen de spanning voor ieder paneel afzonderlijk regelen. Hierdoor hoeft de omvormer zelf alleen maar de stroom om te zetten van DC naar AC. De omvormer heeft hierdoor een aantal voordelen:

  • Goedkoop
  • Betrouwbaar
  • Eenvoudig
  • Het hoogste rendement tot jouw beschikking

Een hoger rendement dan met andere omvormers

Doordat de omvormer van SolarEdge zich alleen maar hoeft te richten op het omzetten van stroom, kan er een hoger rendement behaald worden. De vaste stringspanning is namelijk onafhankelijk van de stringlengte en de omgevingscondities. Dit zorgt ervoor dat de omvormer een stuk betrouwbaarder is dan andere omvormers en je de stroom op een efficiëntere manier binnenkrijgt. Ook zorgt dit voor meer eenvoud, waardoor je er in feite altijd mee overweg kunt en ook met minimale kennis van zaken de beste stroomproductie kunt genereren.

Eenvoudiger en een stuk lichter

Eerder werd al gesproken over de vernieuwde technologie in de omvormer van SolarEdge. Deze wordt de HD Wave technologie genoemd. Het is een vermogensconversie technologie genoemd die gebaseerd wordt op geavanceerde DSP-processen en elektronische schakeltechnieken. Hierdoor wordt een zuivere sinusgolf geproduceerd, waarbij minder magnetische componenten en koelelementen nodig zijn. Hierdoor is de omvormer ook een stuk lichter, wat het eenvoudiger maakt om deze door een persoon te installeren. Het rendement is, bij een goede installatie, 99 procent, waardoor het vrijwel perfect is.

Alle specificaties overzichtelijk bij elkaar

Onderstaande tabel toont jou alle specificaties van de omvormer van SolarEdge. Hier worden niet alleen de hoofdspecificaties gegeven, maar ook de eventuele extra’s die er geboden kunnen worden. Zo heb je een beter beeld van de omvormer en kun je aan de slag gaan met het bestellen van jouw nieuwe apparaat voor de zonnepanelen en alles naar behoren laten werken.

Specificaties Extra’s en verdere uitleg
Samenwerking met SolarEdge power optimizers
2,2 tot 6 kW In België 2,0 kW
Rendement van 99 procent 33 tot 50 procent minder verliezen dan gemiddeld.
Eenvoudig te installeren
Tot 155 procent overdimensionering
Hoge betrouwbaarheid
Geavanceerde veiligheidsfuncties Inclusief geïntegreerde vlamboogbescherming
Snelle inbedrijfstelling Aan de hand van de SetApp op de smartphone
12 jaar garantie Verlening tot 25 jaar mogelijk
Ingebouwde monitoring per paneel
Internetverbinding via kabel of draadloos Optioneel via WiFi, GSM plug-ins of ZigBee
Kan het energiemanagement, de thuisaccu en smart energy producten beheren

Meer mogelijkheden en snelle terugverdiensnelheid

De omvormer van SolarEdge is op veel verschillende manieren te gebruiken. Bovenstaande specificaties zijn hier een goed voorbeeld van. Je hebt namelijk niet alleen de mogelijkheid om van de standaard specificaties gebruik te maken, maar deze eventueel ook uit te breiden. Hierdoor heb je nog meer mogelijkheden, waardoor de omvormer zich goed onderscheidt ten opzichte van andere omvormers op de markt. Hoewel dit ook deels in de prijs te zien is, heb je wel veel meer mogelijkheden en haal je dit geld er eenvoudig mee uit door het hoge rendement wat te behalen is. Het geld wat je bespaart op jouw energiekosten zorgt er immers voor dat je genoeg geld overhoudt en de producten stuk voor stuk terugbetaald worden.

Vraag een offerte aan

Wil je voor jezelf zien wat een omvormer van SolarEdge in combinatie met nieuwe zonnepanelen voor jouw woning kosten? Vraag dan direct een offerte aan, zodat je hier een goed beeld van krijgt. De prijsopgaven die jij in huis hebt, kun je op basis van de verschillende opties vergelijken, waardoor je een goed beeld krijgt en je altijd een gedegen keuze kunt maken. Je gaat hierdoor ook nooit te veel betalen voor jouw verduurzaming en weet precies wanneer je aan de hand van de maandelijkse besparingen jouw zonnepanelen terugverdiend hebt. Begin daarom vandaag nog met de aanvraag, zodat je de installatie snel in werking kunt zetten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?