Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eens in de zoveel tijd gaat een van de onderdelen van de zonnepanelen kapot of moet er een onderdeel vervangen worden om het beste rendement te behalen. Het onderhoud zit vaak in de prijs van de zonnepanelen inbegrepen, maar geldt vaak niet voor de componenten die erbij horen. Een van deze componenten is de omvormer. Hier zit vaak een garantie van 12 jaar op, waarna je deze moet vervangen voor het beste resultaat. Je kunt er dan voor kiezen om voor een omvormer van SMA te gaan. Benieuwd wat de omvormer voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Met de omvormer van SMA krijg je wisselstroom

Een omvormer van SMA is wellicht nog niet heel bekend. Toch is deze fabrikant er een om jouw ogen voor open te doen. De installaties, en dan met name de omvormer, zorgen er namelijk voor dat je op een eenvoudige manier jouw eigen stroom op kunt wekken, waardoor je jouw energiekosten bij de leverancier laag kunt houden. Om de zonnepanelen op de juiste manier te laten werken en om deze stroom over te zetten naar het net is een omvormer nodig. Deze zet de stroom om van DC naar AC, waardoor je er direct gebruik van kunt maken en de besparingen kunnen beginnen. Het enige wat jou dan nog rest is zorgen dat het onderhoud van de panelen op de juiste manier gebeurt, zodat het rendement niet naar beneden gaat.

Gelijk genieten van de besparing

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen wordt het zonlicht opgevangen en omgezet in gelijkstroom. Deze gelijkstroom moet omgezet worden in wisselstroom, zodat je er gebruik van kunt gaan maken. Ook kan het eventueel verkocht worden aan de stroomleverancier, waardoor je er nog iets extra’s aan verdient. Dit verkopen gebeurt echter alleen wanneer er iets overblijft na het verbruik binnenshuis. Als je echter minder stroom produceert dan je maandelijks nodig hebt, komt er automatisch stroom via het klassieke net jouw huis in. Het is daarom niet zo dat je direct zonder elektriciteit komt te zitten, maar het geeft jou wel de gelegenheid om flink te kunnen besparen op de maandelijkse kosten.

Grote voordelen met de omvormers van de fabrikant

Terug naar de omvormer van SMA. Deze wordt geproduceerd in Duitsland en komt al jaren voor op de markt. Hierdoor zijn er ook al veel ontwikkelingen geweest, waardoor je hoogwaardige kwaliteit kunt verwachten. Mocht er een keer iets niet naar behoren werken, dan komt er een installateur langs die jou van de problemen af helpt. Je hebt hierdoor altijd een betere service dan wanneer je van een Chinees merk een omvormer koopt. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen te noemen van de omvormers die door SMA geproduceerd worden:

  • Uitstekende garantie
  • Goede service
  • Een gemiddeld tot hoog rendement
  • Altijd stroom tot jouw beschikking door middel van de zonnepanelen
  • Een betaalbare oplossing

Veel testen voordat deze verkocht wordt

Een omvormer van SMA heeft stabiele en zwaardere componenten. Doordat de omvormers worden ontwikkeld in de automotive industrie gelden er strengere normen dan bij andere omvormers op de markt. Dit zorgt ervoor dat er altijd meer zekerheid is. Voordat de producten op de markt verschijnen moeten ze namelijk een aantal dynamische testen doorstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EMC testen, waarbij gekeken wordt naar stralingen, omgevingstesten en thermische schok testen. Bij de laatste wordt gekeken naar de wisseling tussen -40 graden en 60 graden. Naast deze testen komen er nog veel meer testen voorbij, waardoor er voor de consument meer zekerheid geboden wordt. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat jouw omvormer niet lang mee gaat.

Ook aan schaduw wordt gedacht

De omvormer van SMA is uniek vanwege de string omvormers die schaduw kunnen optimaliseren. Waar andere omvormers voornamelijk verliezen geven als er te veel schaduw op de zonnepanelen terecht komt, zorgt de dynamische MPP tracker ervoor dat er toch het maximale voor de situatie uit gehaald kan worden. Dit kan ook van pas komen wanneer er meerdere hellingshoeken gebruikt worden. Niet alle panelen hebben namelijk evenveel straling en daarbij kan ook het type verschillend zijn. Daarom wordt de productie altijd gemonitord, zodat je ook voor jezelf kunt bekijken waar je eventuele verliezen draait.

Meerdere manieren van monitoren

De omvormer van SMA heeft hiervoor drie manieren ontwikkeld. Als eerste kun je het via het display aflezen. Hier staan meerdere metingen op aangegeven, waaronder het aantal kWh dat je opwekt met jouw zonnepanelen. Het geschatte rendement moet behaald worden en dat wil je uiteraard goed bijhouden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via de Internationale Standaard Bluetooth te monitoren en als laatste ook via de servers van SMA zelf. De servers kunnen jou indien gewenst iedere dag een mail sturen met de dagopbrengst. Ook de foutmeldingen kunnen hiermee automatisch doorgegeven worden, waardoor je op de juiste manier ingrijpt wanneer er een storing is.

Een lange levensduur gegarandeerd voor jouw omvormer

Nu je weet wat de mogelijkheden van de omvormer van SMA zijn, kun je ook nog kijken naar de levensduur van het apparaat. Ook dit is immers belangrijk, zodat je weet wanneer deze vervangen moet worden. In feite hebben omvormers namelijk de kortste levensduur van alle onderdelen van de installatie. Wanneer een SMA omvormer voor acht uur vollast vermogen draait, gaat deze 20 jaar mee. Dit is het gemiddelde in Nederland, waardoor je vrijwel jouw gehele periode met de zonnepanelen door kan met de omvormer. Je hoeft je hierdoor niet druk te maken over een korte levensduur. Pas wanneer je merkt dat jouw rendement drastisch achteruitgaat, hoef je in te grijpen.

Met een offerte heb je de beste keuze

Ben je benieuwd wat een omvormer van SMA voor jouw situatie gaat kosten of wil je deze omvormer samen met nieuwe zonnepanelen aanschaffen? Vraag dan direct offertes aan via de website, zodat je de mogelijkheden met elkaar kunt gaan vergelijken. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen zie je niet alleen waar je het goedkoopste uit bent, maar kun je ook zien waaruit de prijzen zijn opgebouwd. Zo kun je op basis van de offertes een goede beslissing maken en beginnen met de aanvraag bij de leverancier naar keuze. Uiteindelijk wil je immers het beste uit zijn, terwijl je ook aan jouw portemonnee denkt. Met een offerte zorg je hiervoor, dus wacht niet te lang.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?