Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je gaat kijken voor zonnepanelen, dan kom je veel verschillende opties tegen. Je kunt ervoor kiezen om de panelen aan te schaffen, maar vaak is dit geld niet beschikbaar. De beste oplossing is dan het huren van de panelen bij een leverancier. Zonnepanelen huren kan bij veel verschillende bedrijven. Maar welke bedrijven zijn er en wat zijn uiteindelijk de mogelijkheden? Onderstaande informatie helpt jou op weg om het beste bedrijf voor jouw situatie te vinden.

Zonnepanelen huren bij HalloStroom

Er zijn meerdere bedrijven te vinden die het huren van zonnepanelen mogelijk maken. Alle bedrijven hanteren hiervoor hun eigen maandbedragen en voorwaarden, waardoor het verstandig is om eerst zoveel mogelijk te weten te komen over deze zaken voordat je een beslissing gaat maken. Een van de bedrijven die je tegen kunt komen is HalloStroom. Dit bedrijf biedt zonnepanelen aan voor een lage prijs, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt. Voor slechts 33 euro per maand ben je voorzien van panelen en hoef je je ook geen zorgen meer te maken over bijkomende kosten. De reparatie- en verzekeringskosten zitten namelijk bij de prijs inbegrepen. De zonnepanelen worden hierbij continu gemonitord. Wanneer er iets afwijkends te zien is, kan er een monteur langskomen om het probleem op te lossen.

Vroegtijdig beëindigen van het contract bij Essent

Een ander bedrijf om zonnepanelen te huren is Essent. Ook hier geniet je weer van een vast bedrag per maand, zonder extra kosten. De installatie en de verzekering zijn namelijk weer inbegrepen in de prijs. Zodra de panelen geplaatst zijn, kun je direct genieten van de besparingen die dit met zich meebrengt. Het goede aan Essent is dat je er geen 10 jaar aan vast hoeft te zitten. Je kunt het contract namelijk al na een jaar opzeggen. Hier worden ook geen extra kosten voor in rekening gebracht. Ben je erg tevreden over de zonnepanelen en wil je uiteindelijk van nog meer voordelen genieten? Dan heb je de mogelijkheid om de zonnepanelen over te kopen. Je ontvangt hiervoor een offerte van de leverancier, waardoor je voor jezelf kunt bekijken of het bedrag haalbaar is.

Houd zelf het vermogen bij met de app van Solease

Ook Solease is een bedrijf waar je terecht kunt voor zonnepanelen huren. Als je wilt overstappen naar groene energie is ook deze leverancier een goede optie om in de gaten te houden. Je zit namelijk niet aan een groot bedrag vast, terwijl je wel kunt beginnen met het besparen op jouw energierekening. Voor een vast bedrag per maand heb je hier een totaalpakket te pakken. Niet alleen kan de energieleverancier de zonnepanelen voor jou monitoren, ook kun je dit zelf doen aan de hand van de monitorings-app. Jij weet immers het beste wanneer er iets ongebruikelijks te zien is, waardoor er direct actie kan worden ondernomen en de problemen kunnen worden verholpen. Geen zorgen, deze kosten hoef je niet zelf te betalen. Dit zit namelijk in het maandbedrag.

Een uitgebreide check van het dak door Zelfstroom

Als je over veel zekerheid wilt beschikken bij het huren van zonnepanelen, dan kun je bij Zelfstroom terecht. Deze leverancier belooft een besparing die op kan lopen tot 384 euro per jaar. Reken maar uit hoeveel winst je hieraan overhoudt. Voordat het contract wordt aangegaan, wordt wel gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Alles moet immers geschikt zijn om de installatie te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan:

  • De grootte van het dak
  • De hellingshoek
  • De ligging ten opzichte van de zon

Pas wanneer deze onderdelen bekeken zijn en het dak blijkt geschikt, wordt het contract opgesteld. Je hoeft het contract pas te betalen wanneer de zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd zijn, zodat je geen extra kosten krijgt.

Met Greenchoice zit je nergens aan vast

Mocht je nog niet genoeg bedrijven hebben gevonden om zonnepanelen te huren, dan is ook Greenchoice nog een oplossing. Je wilt nergens aan vast zitten, maar wel van alle gemakken zijn voorzien. Hier kan deze leverancier voor zorgen. Doordat de zonnepanelen uitsluitend worden geplaatst als gebleken is dat jouw dak perfect is, heb je altijd een hoog rendement te pakken zonder dat je hiervoor een flinke investering hoeft te doen. Een installateur zorgt er dan voor dat de panelen snel geplaatst worden, de monteur komt langs wanneer er een defect is en ook zijn de panelen goed verzekerd. Je bent hierdoor geen extra kosten kwijt als er iets aan de hand is.

Een overzicht van alle leveranciers

Onderstaande tabel geeft jou in vogelvlucht weer welke kosten zonnepanelen huren met zich meebrengt, zodat je een beter beeld hebt en kunt bekijken of dit in jouw maandelijkse budget past.

Leverancier Maandelijkse kosten Bijzonderheden
Zelfstroom 60 euro 12 panelen, met een totaal van 3591 kWh per.
Essent 58,20 euro 14 panelen met een maximum van 3500 kWh per jaar.
Solease 49 euro Voor een maximum van 3100 kWh per jaar.
Greenchoice 33 euro 8 panelen. In combinatie met andere energie krijg je een korting van 150 euro per jaar.
HalloStroom 33 euro 6 panelen, pakketten uit te breiden tegen een meerprijs.

Zet jouw verduurzaming in werking

Wil je zonnepanelen huren en weten bij welk bedrijf je dit het beste kunt doen op basis van jouw situatie? Vraag dan direct de offertes aan van de verschillende leveranciers en start met vergelijken. Niet alleen weet je hierbij precies hoeveel je per maand kwijt gaat zijn, ook kun je de voorwaarden op je gemak doornemen en bekijken welke leverancier jou alles kan bieden wat je nodig hebt. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je nooit te veel betaalt en kun je zorgeloos genieten van de nieuwe zonnepanelen op jouw woning. Wacht daarom niet te lang en zorg ervoor dat alles snel in werking is gezet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?