Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoe fijn kan het zijn als je kosten kunt besparen op jouw maandelijkse energierekening? Het is mogelijk als je zonnepanelen in huis haalt. Echter brengen zonnepanelen veel kosten met zich mee, zoals de duizenden euro’s die je neer moet tellen om deze überhaupt te kunnen kopen en te laten monteren op jouw dak. Dit geld is vaak niet beschikbaar, waardoor mensen geneigd zijn om bij de energieleverancier te blijven en te betalen voor alle energie die gebruikt wordt. De oplossing: zonnepanelen huren. Voor een vast bedrag per maand kun je toch besparen op jouw energierekening.

Zonnepanelen huren bespaart jou kosten

Zonnepanelen huren kan jou in eerste instantie een flinke besparing opleveren. Zonnepanelen kosten namelijk al gauw tussen de 4000 en 6000 euro om aan te schaffen en te laten monteren. Dit is geld wat veel huishoudens niet direct paraat hebben of nodig hebben voor andere onderdelen van de woning. Wanneer je de panelen huurt van een aanbieder, heb je deze kosten niet. Je betaalt namelijk alleen het maandelijkse bedrag, waarna je wel kunt genieten van de besparingen op jouw maandelijkse energierekening bij de energieleverancier. Je wekt immers jouw eigen stroom op, waardoor je de energie van de leverancier niet meer volledig nodig hebt.

Meer voordelen bij het huren van de zonnepanelen

Zonnepanelen huren levert jou veel voordelen op, die voor een groot deel ook gelden wanneer je de zonnepanelen aanschaft en volledig eigenaar wordt.

  • Zelf stroom opwekken voor jouw huishouden
  • 10 jaar lang geen extra kosten
  • Besparingen op jouw maandelijkse energiekosten
  • Overnemen van de zonnepanelen kan soms gratis
  • Vast bedrag per maand betalen
  • Jouw huis wordt meer waard door de zonnepanelen

Een vast bedrag zolang jouw contract duurt

Zonnepanelen huren gaat vaak gepaard met een contract van 10 jaar. Dit houdt in dat je voor 10 jaar de zonnepanelen moet betalen aan de aanbieder, waarbij je de kosten die je bespaart op jouw energierekening zelf kunt houden. Vaak is de besparing hoger dan het maandelijkse bedrag, waardoor er genoeg geld overblijft. Dit begint al vanaf het moment dat de zonnepanelen geplaatst zijn, waarna je de energie gaat gebruiken die de zonnepanelen opleveren. Daarbij hoef je ook niet te rekenen op een hoger maandbedrag wanneer de energieprijzen omhooggaan. Je sluit het contract namelijk voor een bepaald aantal jaren af waarbij het bedrag hetzelfde blijft. Welke schommelingen er ook plaatsvinden op de energiemarkt, je hebt altijd hetzelfde maandbedrag. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent.

Mogelijkheid tot het overnemen van de zonnepanelen

Leveranciers hanteren allemaal hun eigen voorwaarden. Het is daarom altijd goed dat je per leverancier gaat kijken waar je aan toe bent. Zo kan het ook zijn dat een leverancier gedurende het contract aan kan bieden om de zonnepanelen over te nemen. Leveranciers hanteren ook hier hun eigen regels voor. Bij sommigen is dit gratis, terwijl anderen een bepaald bedrag per paneel vragen. Afhankelijk van jouw eigen financiële situatie kun je er dan voor kiezen om de zonnepanelen over te kopen van de leverancier, waardoor je volledig eigenaar wordt en je daadwerkelijk alle stroom voor niets gaat hebben die de zonnepanelen opwekken. De besparingen die je maakt, betalen ook het bedrag terug die je aan de leverancier hebt betaald om de panelen over te nemen.

Een handig overzicht van prijzen

Zonnepanelen huren kan dus voor veel mensen een goede uitkomst zijn wanneer de financiële situatie het niet toelaat om hiernaar over te stappen. Onderstaande tabel geeft jou daarom een beeld van de bedragen die je bij leveranciers gaat betalen per maand en welke zaken je hiervoor terugkrijgt. Zo kun je voor jezelf bekijken of deze leveranciers bij jouw situatie passen.

Leverancier Maandbedrag Wat krijg je ervoor terug?
Zelfstroom 60 euro 12 panelen. Goed voor ongeveer 3591 kWh per jaar.
Saman Energie 46 euro 12 panelen. Goed voor ongeveer 3100 kWh per jaar.
Essent 58,20 euro 14 panelen. Goed voor ongeveer 3500 kWh per jaar. Vroegtijdige verwijdering kost 50 euro per paneel.
Solease 49 euro Een maximum van 3100 kWh per jaar.
Greenchoice 33 euro 8 panelen. Bij een combi-contract ontvang je een korting van 150 euro per jaar.

Direct beginnen met het besparen van kosten

Het maandbedrag verschilt in sommige opzichten aanzienlijk per leverancier. Daarnaast geven leveranciers ook verscheidene zonnepanelen, waardoor er een ander vermogen opgewekt kan worden. Als je zonnepanelen huren gaat, moet je goed opletten wat er geboden kan worden en of dit aansluit bij de situatie van jouw huishouden. Je wilt er immers toch het maximale uit kunnen halen en zoveel mogelijk kosten kunnen besparen op jouw maandelijkse energieverbruik. Wanneer je de verschillende leveranciers naast elkaar legt, komt er echter altijd een mogelijkheid uit die bij je past, waarna het contract snel geregeld is.

Ga dat huurcontract vandaag nog aan

Wil je zonnepanelen huren? Vraag dan direct nog een aantal offertes aan, zodat je kunt zien wat leveranciers in de buurt jou te bieden hebben. Op basis van jouw wensen en eisen worden de passende contracten aan jou voorgelegd, waarna je een goede vergelijking kunt maken aan de hand van de prijsopgaven en de voorwaarden die er per leverancier gesteld worden. Door de offertes vandaag nog aan te vragen heb je binnen enkele weken de zonnepanelen op jouw dak liggen, waarna het besparen kan beginnen en je van alle gemakken bent voorzien.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?