Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Er zijn veel verschillende manieren om aan zonnepanelen te komen. Hoewel de manieren allemaal aanzienlijk van elkaar verschillen, kun je er altijd veel kosten op jouw energierekening mee besparen. Als je weinig geld hebt om de zonnepanelen aan te schaffen, maar wel wilt genieten van alle voordelen, dan zijn er twee opties die interessant zijn om naar te kijken: zonnepanelen huren en zonder investeren. Beide opties werken net even iets anders, waardoor het goed is om je hier helemaal over in te lezen.

Beide concepten met elkaar vergeleken

Zonnepanelen huren en zonder investeren zijn twee totaal andere dingen. Het enige wat ze gemeen hebben is dat je bij beide geen startbedrag nodig hebt. Je schaft de zonnepanelen namelijk niet aan met jouw eigen vermogen, wat je al snel duizenden euro’s kan besparen. Het grootste verschil van beide concepten zit hem in de manier waarop je betaalt. Bij zonnepanelen huren gebeurt dit namelijk op basis van een vast maandbedrag wat bij het contract hoort, terwijl je dit bij zonder investeren doet aan de hand van de besparingen die je maandelijks doet op jouw energiekosten. Bij beide opties betaal je dus wel voor de zonnepanelen, maar hoef je geen 4000 tot 6000 euro klaar te hebben liggen om het in een keer te kunnen betalen.

Zonder investering genieten van de voordelen

Als eerste kun je kijken naar zonnepanelen zonder investeren. Een van de leveranciers die dit aanbiedt, is NovaVolt. In plaats van dat je de zonnepanelen direct betaalt wanneer je ze aanschaft en hebt laten monteren, kun je gebruik maken van een ander betaalconcept. Het bedrag voor de zonnepanelen blijft in dit opzicht hetzelfde, maar je hoeft het dus niet in een keer te betalen. De besparing die je doet op de maandelijkse energiekosten is namelijk het bedrag dat je aan de leverancier terugbetaalt voor de panelen. Door middel van dit concept heb je de zonnepanelen in 10 jaar terugbetaalt, waarna je nog 20 jaar kunt genieten van het rendement dat de panelen opbrengen voor jouw gratis energie.

De gemiddelde prijzen voor de zonnepanelen

Onderstaande tabel geeft aan welke kosten er kunnen komen in de totaalprijs op basis van het aantal personen in het huishouden en het gemiddelde verbruik. Op deze manier weet je een klein beetje hoeveel jaar je terug gaat betalen.

Aantal personen Gemiddelde elektriciteitsverbruik in kWh Aantal panelen benodigd Prijs van zonnepanelen in euro’s
1 2300 12 5100
2 3400 16 7600
3 4100 20 9100
4 4600 22 10200
5 5300 25 11700
6 5400 26 12000

Huren op basis van een maandbedrag

Je kunt ook zonnepanelen huren. Ook dit gebeurt in feite zonder investering, alleen ben je hier gebonden aan een maandelijks bedrag wat je aan de leverancier betaalt. Wanneer je een contract aangaat met een leverancier, begin je direct met besparen op jouw energiekosten. In tegenstelling tot zonnepanelen zonder investeren kun je dit bedrag zelf houden. De besparing die je doet aan de hand van jouw zelf opgewekte stroom is in de meeste gevallen hoger dan het maandelijkse bedrag voor de huur. Hierdoor houd je altijd een bedrag over per maand, wat je weer voor andere doeleinden kunt gebruiken. Ook hiervoor heb je geen flink startkapitaal nodig. Je hebt namelijk alleen het vaste lage bedrag per maand vanuit de leverancier en hoeft niets te betalen voor de zonnepanelen zelf.

Gemiddelde huurprijs per leverancier

Onderstaande tabel geeft jou een inzicht in de kosten die je per maand moet gaan betalen bij een tienjarig contract. De prijzen voor andere leveranciers kunnen hier weer mee verschillen.

Leverancier Maandelijkse kosten Bijzonderheden
Zelfstroom 60 euro 12 panelen, 3591 kWh per jaar.
Saman Energie 46 euro 12 panelen, 3100 kWh per jaar.
Essent 58,20 euro 14 panelen, 3500 kWh per jaar. Vroegtijdige verwijdering kost 50 euro per paneel.
Solease 49 euro Voor een maximum van 3100 kWh per jaar.
Greenchoice 33 euro 8 panelen. Met een combi-contract een korting van 150 euro per jaar.

De voordelen van huren en zonder investering

Zonnepanelen huren en zonder investeren brengen veel voordelen met zich mee. Denk hierbij aan:

  • Het ontbreken van het hoge bedrag dat je moet betalen voor de zonnepanelen
  • Direct rendement op basis van jouw energiecontract
  • Reparatie- en verzekeringskosten op rekening van de leverancier
  • Monitoring van jouw zonnepanelen door de leverancier
  • Een looptijd van 10 jaar
  • Een waardevermeerdering van jouw woning

Vraag direct offertes aan

Ben je overstag en wil je zonnepanelen huren of zonder investeren aanschaffen? Vraag dan direct een aantal offertes op van leveranciers bij jou in de buurt en ga de vergelijking maken. De prijsopgaven geven jou namelijk direct een goed beeld van de kosten die het met zich meebrengt, zodat jij kunt bekijken welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie. Wanneer je de keuze hebt gemaakt zijn de zonnepanelen in een kort tijdsbestek geïnstalleerd, waarna je kunt genieten van bovenstaande voordelen dankzij jouw zelf opgewekte stroom.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?