Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen zijn in grote opkomst. Niet alleen komt dit door alle besparingen die iemand maandelijks op zijn energiekosten kan doen, maar ook de meerwaarde die het aan het huis kan bieden. Echter heeft lang niet iedereen het geld in huis om de panelen aan te schaffen. Hierdoor kunnen veel mensen niet genieten van groene stroom vanuit hun eigen huis. Om toch gebruik te kunnen maken van zelf opgewekte energie, kun je zonnepanelen delen. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Geen extra kosten buiten jouw investering

Zonnepanelen delen kan voor veel mensen een goede uitkomst zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je geen groot startkapitaal nodig hebt om de zonnepanelen aan te schaffen, te laten monteren en de bijbehorende producten te moeten kopen. Daarnaast heb je ook geen reparatiekosten en verzekeringskosten, doordat de panelen niet volledig in jouw beheer zijn. Je bent immers geen eigenaar van de zonnepanelen, maar investeert in een project voor een duurzame samenleving. Het werkt echter wel hetzelfde. Je krijgt jaarlijks een rendement uitgekeerd, welke op basis van de productie van het zonne-energieproject is samengesteld. Ook krijg je jouw investering aan het einde van het project weer terug. Zie het als een soort obligatie.

Je kiest jouw eigen project

Het concept van zonnepanelen delen kun je in slechts enkele stappen aanvragen:

  • Het project kiezen
  • Een bedrag kiezen
  • Jouw gegevens invullen
  • Betalen

Op de website van ZonnepanelenDelen vind je verschillende projecten waaraan je kunt deelnemen. De verschillende projecten hebben ook allemaal andere doelstellingen. Je kunt op basis van jouw voorkeuren een project vinden dat bij jou past en waarin je gaat investeren. Het rendement wat met dit project wordt gemaakt, zie jij op jouw rekening verschijnen en aan het einde van het project ontvang je jouw volledige investering terug.

Het bedrag is afhankelijk van jouw wensen

Het bedrag dat je voor zonnepanelen delen in wilt leggen kun je grotendeels zelf bepalen. Wel worden er een aantal bedragen genoemd waar je uit kunt kiezen. Dit zijn zowel lage als hogere bedragen. Afhankelijk van het geld dat jij kunt missen heb je jouw investering in slechts enkele klikken gedaan. Je hoeft dan alleen nog maar jouw gegevens in te vullen en het bedrag naar keuze te betalen. Wanneer je een bedrag boven de 500 euro kiest, wordt er ook een korte investeerderstoets uitgevoerd. Dit is nodig om te zien of het geen risico’s met zich meebrengt. Zijn er geen risico’s, dan betaal je het bedrag via iDEAL en wordt de deelname definitief. Wacht hierbij wel altijd de bevestigingsmail af. De overeenkomst staat hier namelijk volledig in uitgelegd en bij genoeg investeerders gaat het project door.

Bij annulering jouw investeringsbedrag terug

Het zou voor kunnen komen dat het aantal investeerders niet wordt gehaald wanneer het zonnepanelen delen niet genoeg oplevert. In dit geval wordt het project niet gerealiseerd. Maar wat dan? Ook dan zitten er geen risico’s aan verbonden. Wanneer een project geannuleerd wordt, ontvang je jouw investering namelijk gewoon terug. Pas wanneer er aan alle voorwaarden is voldaan en het benodigde bedrag is behaald gaat de bouw van start en wordt het rendement uitbetaald aan het einde van het jaar. Je zult hierdoor ook enigszins geduld moeten hebben, want het investeringsplan kan soms even duren. Het is afhankelijk van de populariteit hoe snel alles gerealiseerd wordt.

Heb zelf inzicht in het rendement

Zonnepanelen delen lijkt in eerste instantie niet geheel transparant. Hoe weet je nou welk rendement een project heeft? De twijfels kunnen op zo’n moment toeslaan, doordat je wel wilt weten of jij het juiste bedrag uitbetaald krijgt. Ook hier hoef je je geen zorgen om te maken. Zodra er stroom geproduceerd wordt, krijgt iedere deelnemer namelijk inzicht in de productie per zonnepaneel. Hierdoor kun je voor jezelf bijhouden hoeveel het bedrag uiteindelijk gaat zijn dat er op jouw rekening gaat verschijnen. Dit gebeurt allemaal door middel van een app. Zo weet je precies wat je aan het einde van het jaar aan rendement hebt opgebouwd en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen delen zelf

Als je gebruik wilt maken van zonnepanelen delen, is het van belang dat je goed bekijkt waar je dit gaat doen. Lang niet iedere aanbieder heeft namelijk de benodigde licenties, waardoor er veel meer risico’s aan verbonden zitten. Wanneer je meer informatie aanvraagt, is het altijd goed om te kijken of het keurmerk aanwezig is. Zo loop je zo min mogelijk risico en kun je onbezorgd genieten van alle voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat je via deze website de verschillende aanbieders te weten komt en begin vandaag nog met de belegging. Je geniet direct van het rendement van de stroomproductie en krijgt jouw investeringsbedrag weer terug.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?