Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw huis kan snel verduurzamen door een aantal aanpassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Echter heb je niet altijd de gelegenheid om het maximale uit zonnepanelen te halen, doordat het dak bijvoorbeeld niet geschikt is. Je moet dan op zoek gaan naar andere oplossingen, zodat je toch een deel van jouw energie zelf op kunt wekken en van alle besparingen kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen op de carport of veranda laten plaatsen, waardoor je toch van alle gemakken bent voorzien. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden tot je beschikking.

Zonnepanelen op jouw veranda of carport voor meer mogelijkheden

Zonnepanelen op jouw carport of veranda werken beide op een andere manier. Het is daarom goed om naar beide opties afzonderlijk te kijken, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw woning. Je wilt hier immers het maximale uit kunnen halen. Je moet daarom jouw keuze niet alleen baseren op het aanbod dat er te vinden is, maar ook op de voor- en nadelen van beide varianten. Alleen op deze manier heb je de beste keuze te pakken en kun je veel besparen op jouw maandelijkse energiekosten. Je kunt hier al mee beginnen vanaf het moment dat jouw veranda of carport nog gebouwd moet worden. Zo hoef je later geen aanpassingen meer aan te brengen om alsnog zonnepanelen op het dak te laten plaatsen.

Een koele plek om energie op te wekken

Te beginnen met zonnepanelen op een veranda. Een veranda of overkapping is in feite een extra dak bij jouw woning, waarbij je zowel voor een dicht dak als een lichtdoorlatend dak kunt kiezen. Wanneer je zonnepanelen op de veranda wilt laten plaatsen kun je kiezen voor transparante zonnepanelen. Deze laten deels licht door, maar werken daarbij wel zonwerend. Je hebt hierdoor altijd een plaats om de koelte op te zoeken, zonder dat je hiervoor binnen hoeft te zitten met het mooie weer. Dankzij het luxe uiterlijk heb je ook direct een plek om trots op te zijn wanneer er visite langs komt. Je kunt in de zomermaanden dus dubbel zoveel genieten door de energie die je zelf opwekt in combinatie met een mooie zitplek.

Meer mogelijkheden dan dunne film

De dunne film zonnepanelen voor een veranda kunnen in verschillende materialen verwerkt worden. Denk hierbij aan hout of aluminium. Hierdoor passen de zonnepanelen ook bij verschillende woningen. Of je nou een moderne of karakteristieke uitstraling wilt geven, er is altijd een variant die bij jou past, waardoor je alle kanten op kunt. Hiervoor kun je gebruik maken van de standaard panelen van 600 x 1200 millimeter, of bij een groter project van op maat gemaakte zonnepanelen. Naast de dunne film zijn de zonnepanelen in meerdere varianten te verkrijgen:

  • Enkel gelaagd glas
  • Isolatieglas met een hoog rendement
  • Drievoudig glas

Goede garanties tot jouw beschikking vanuit de leverancier

Welke variant zonnepanelen voor jouw veranda je ook kiest, je bent altijd verzekerd van 10 jaar garantie. Je kunt hierdoor altijd terecht bij de leverancier wanneer er iets mis is met de zonnepanelen. Daarnaast heb je de eerste 10 jaar een vermogensgarantie van 90 procent, welke daarna verlaagd wordt naar 80 procent. Dit gaat door tot 25 jaar na de aanschaf. Je hebt hierdoor jarenlang profijt van jouw nieuwe panelen en kun je genieten van de stroom die je zelf opwekt vanaf jouw veranda. Je zult hierdoor jouw energiekosten flink zien dalen en kunt genieten van alle voordelen die dit met zich meebrengt.

Jouw huishouden en auto voorzien van energie

Je kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen op de carport te plaatsen. De ruimte die je bij jouw woning hebt, is toch al schaars, waardoor je beter gebruik kunt maken van alles wat je hebt. Daarbij levert het jou meerdere voordelen op als je de zonnepanelen op de carport laat plaatsen. Als eerste heb je altijd zelf opgewekte energie tot jouw beschikking voor jouw huishouden. Je bent hierdoor niet meer volledig afhankelijk van een energieleverancier, maar hoeft hier alleen nog gebruik van te maken wanneer jouw panelen niet genoeg opleveren. Dit doe je allemaal aan de hand van een moderne overkapping, waarmee je jouw elektrische auto ook op zou kunnen laden. Het wordt hierdoor altijd praktisch ingericht.

Een stevige constructie voor jarenlang plezier

Zonnepanelen op jouw carport kunnen geheel zelf samengesteld worden. Dit komt doordat het een flexibel systeem is, waarbij je tussen hout en aluminium kunt kiezen. De RVS schroefpaalfundering zorgt hierbij voor een stevige constructie, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je er niet lang mee zou kunnen doen. Wanneer je de carport vanaf het begin laat bouwen in combinatie met de panelen ben je ervan verzekerd dat je jarenlang kunt genieten van de extra ruimte die je hebt om jouw auto te kunnen plaatsen. In principe is het zelfs zo simpel dat je het zelfs zelf zou kunnen monteren.

Vind jouw beste oplossing

Wil je weten wat zonnepanelen op jouw veranda of carport gaan kosten? Vraag direct enkele offertes aan van leveranciers bij jou in de buurt, zodat je de vergelijking kunt gaan maken en kunt beginnen met de bouw van jouw nieuwe verlengstuk van de woning. Doordat je zowel een ruimtebesparende oplossing hebt als zelf energie op kunt wekken ben je altijd goedkoop uit. De besparingen die je doet door de offertes aan te vragen kun je gebruiken voor andere doeleinden. Je hebt hierdoor altijd een win-win situatie. Wacht daarom niet te lang met de aanvraag, zodat je snel een nieuwe overkapping tot je beschikking hebt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?