Zonder investering zonnepanelen kopen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is niet altijd eenvoudig om het geld bij elkaar te krijgen voor zonnepanelen. Wanneer je het maximale eruit wilt halen, ben je immers al gauw enkele duizenden euro’s kwijt om zelf jouw stroom op te kunnen wekken. Je kunt dan ook naar huren of leasen gaan kijken, maar dan ben je alsnog geen eigenaar van de panelen. Een betere oplossing is zonnepanelen zonder investeren. Hiervoor kun je een offerte opvragen, waardoor je precies weet wat jij kwijt gaat zijn aan jouw zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder investeren biedt mogelijkheden

Zonnepanelen zonder investeren is een goede bijkomstigheid voor wanneer je het startkapitaal niet bezit om de panelen aan te schaffen, maar wel eigenaar wilt zijn van de panelen. Je krijgt de panelen dan namelijk toch geleverd en betaalt deze in de loop van de jaren terug aan de leverancier. De besparingen die je doet op jouw energierekeningen is het bedrag dat je betaalt aan de leverancier. Hierdoor heb je de zonnepanelen in ongeveer 10 jaar terugbetaald, waarna je kunt genieten van de besparingen voor de overige 25 jaar dat je jouw panelen kunt gebruiken. Het vermogen dat de zonnepanelen opbrengen gaat hierbij wel iets achteruit, maar je kunt er alsnog het maximale uithalen.

De offerte die je ontvangt, is de totaalprijs

Wanneer je een offerte aan gaat vragen voor zonnepanelen zonder investeren, krijg je verschillende opties te zien. Er zijn namelijk enkele varianten en merken van de zonnepanelen, waar de prijs op gebaseerd wordt. Zo is het ene merk iets duurder dan de andere, waardoor er ook een ander totaalbedrag uit komt. In feite ben je altijd tussen de 4000 en 6000 euro kwijt voor een complete installatie inclusief montage en de omvormer. Wanneer je de zonnepanelen zonder investering aanschaft, dan kun je op dezelfde bedragen rekenen. Er wordt hierbij ook nooit wat extra’s berekend, omdat je in feite gewoon de panelen aanschaft zoals je dit ook zou doen wanneer je het bedrag direct neer zou tellen.

Voordelen van zonnepanelen zonder investeren

De zonnepanelen zonder investeren brengen veel voordelen met zich mee. Als eerste ben je altijd volledig eigenaar van de panelen, waardoor je ook zelf kunt bepalen welke fiscale voordelen je wilt gebruiken om de panelen te kunnen financieren. Daarnaast gelden onderstaande voordelen:

  • Reparatie- en verzekeringskosten voor de leverancier
  • Direct besparen op jouw energierekening
  • Altijd iemand tot jouw beschikking voor reparaties
  • Nooit te veel betalen voor de zonnepanelen
  • Btw-teruggave vanuit de Belastingdienst
  • Genieten van de subsidies vanuit de overheid

Geen extra kosten voor reparaties

Zonnepanelen zonder investeren komt op de offerte altijd als totaalbedrag. Je hoeft daarna ook niet te rekenen op extra kosten voor eventuele reparaties. De zonnepanelen zijn namelijk voorzien van productgarantie, waarbij je de eerste 10 jaar geen extra kosten gerekend krijgt wanneer er iets kapotgaat. Mocht een van de panelen niet naar behoren werken, dan wordt deze kosteloos vervangen door de leverancier. Hiervoor worden jouw panelen altijd gemonitord. Dit kun je zelf doen aan de hand van de omvormer, maar de leverancier houdt het zelf ook bij. Bij verkeerde waarden word je direct ingelicht, zodat er acties ondernomen kunnen worden.

Altijd fiscale voordelen met jouw zonnepanelen

Doordat je eigenaar wordt van de zonnepanelen, kun je met de offerte van zonnepanelen zonder investeren ook de btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jezelf aanmelden als ondernemer, waarvoor een formulier te vinden is op de website van de Belastingdienst. Je kunt dan 21 procent van de kosten terugkrijgen. Daarnaast zijn er verschillende subsidies te vinden die jou in de kosten tegemoet kunnen komen. Denk hierbij niet alleen aan de subsidies van de overheid, die snel op kunnen raken, maar ook de subsidie van NovaVolt wanneer je hier jouw zonnepanelen aanschaft. Het mogen dan niet altijd grote bedragen zijn, je bent er wel weer mee op weg geholpen en hebt extra voordelen aan de hand van jouw zonnepanelen.

Alle opties overzichtelijk bij elkaar

Onderstaande tabel geeft jou verschillende voor- en nadelen ten opzichte van het zelf aanschaffen van de zonnepanelen, het huren van zonnepanelen en de zonnepanelen zonder investeren. Aan de hand hiervan krijg je een beter beeld van de kosten en kun je voor jezelf bekijken of zonder investering de beste oplossing is.


Voordelen Nadelen
Zonnepanelen zonder investeren -Eigenaar van de panelen -Fiscale voordelen -Geen extra kosten -Direct besparen op jouw energierekening -Geen groot startkapitaal nodig -De besparing moet je inleveren bij de leverancier -Duurt lang voordat je het terugbetaald hebt
Zonnepanelen kopen -Eigenaar van de panelen -Fiscale voordelen -Direct besparen op jouw energierekening -Startkapitaal nodig voor de aanschaf -Extra kosten voor reparaties en verzekeringen
Zonnepanelen huren -Vast bedrag per maand -Geen grote investering nodig -Reparatiekosten en verzekeringen inbegrepen -Besparingen op jouw energierekening -Je betaalt uiteindelijk veel meer -Lang aan een contract vastzitten -Een beperkt aantal panelen tot je beschikking -Geen fiscale voordelen -Je bent geen eigenaar van de panelen

Vraag de offerte voor zonnepanelen zonder investeren aan

Wil je zelf een offerte aanvragen voor zonnepanelen zonder investering? Begin er dan vandaag mee en ontdek welke mogelijkheden dit geeft voor jouw huishouden. Aan de hand van de prijsopgave kun je een kennismakingsgesprek aanvragen, waarin je jouw vragen kunt stellen aan de leverancier en het gehele traject uitgelegd krijgt. Hierdoor hoef je nooit in onwetendheid te zitten en weet je precies waar je aan toe bent wanneer je de zonnepanelen aanschaft. Het enige wat jou dan nog rest is het besparen op de energierekeningen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?